Nå finner du boka på internett!

Boka Sjetnemarka - bygda i by`n solgte i 2000 eks og har lenge vært utsolgt. Men, nå er boka digitalisert og finnes å lese på internett!

I 2017 ga Sjetne pensjonistforening ut ei flott innbunden bok om nærområdets historie. Styret i pensjonistforeninga mente at å kjenne våre røtter er viktig for oss mennesker. Viktig er også kunnskap om den nære og fjerne historien som vi er en del av. Ikke minst er kjennskap til historien hvor vi bor – lokalhistorien – av stor betydning for trivsel, samhørigheten og identiteten for hver og en av oss. Ikke minst vil skoleelevene på Sjetne skole og den yngre generasjon ha nytte av den. Sjetneboka fra 2017 er en bred artikkelsamling fra Sjetnemarkas geologiske tilblivelse og deretter bygdas utvikling i de siste 500 år- fra jordbruksområde, kraftverksutbygging i Nidelva til etter hvert å bli en bydel av Trondheim med variert bebyggelse og et allsidig forenings- og kulturliv

Boka ble trykket i 2000 eksemplarer, men er nå utsolgt. Nå er boka også lagt ut digitalt på Internett slik at alle som ikke fikk kjøpt den også kan få lese den.

Boka er å finne digitalt på Nasjonalbiblioteket. Du finner den her ved å gå inn på www.nb.no - søke på bøker- og skrive Sjetnemarka i søkemotoren.

En har også inngått et samarbeid med Strinda historielag og boka ligger nå på den lokale databanken Wikistrinda og med direkte oppkobling via lenken:

https://www.strindahistorielag.no/wiki/index.php/Innhold_i_Sjetneboka

Styret i Sjetne pensjonistforening anbefaler andre pensjonistforeninger å ta initiativ til at lokalhistorier blir skrevet ned og gjort tilgjengelig.

2024 © Sjetne frivilligsentral