AFA- aktivitet for alle

Er du i ungdomsskolealder eller senior 70+? Kom og prøv AFA, vårt nye forslag til aktivitet hvor ung og eldre gjør noe sammen.

Aldersgruppe: 14 til 109 år

Elevene i 8.trinn ved Sjetne skole hadde innovasjonscamp i mars. Oppgaven var å komme frem med gode og nye ideer til noe som kunne være med på å gjøre Trondheim til en bedre by i bo i. Blant  de 13 kreative, nytenkende og supre ideer, falt Sjetne frivilligsentral for gruppen som presenterte AFA. Med de ressursene og mulighetene vi har i Sjetnemarka var AFA noe vi fikk lyst til å hjelpe elevene med å sette igang. Men hva er AFA? Jo, AFA er en forkortelse for "Aktivitet for alle" Da de 5 jentene i 8.trinn fikk ideen om AFA, var det fordi de savnet et fritidstilbud hvor ung og eldre kunne møtes og gjøre noe sammen. Prate sammen, bli kjent, spille brettspill, lage mat, gå tur, hjelp med mobilen, leksehjelp eller lære bort noe man kan. En så enkel, trivelig og god ide fortjener å bli prøvd ut.

Sammen med de 4 sosionomstudentene vi har i praksis på frivilligsentralen har vi hatt iderike møter med de 5 elevene i 8. trinn og blitt enige om å prøve om AFA er en god ide. Vi har en mistanke om at AFA kan bli populært. Derfor inviterer vi til en prøveoppstart tirsdag 9. april. Invitasjonen til det første AFA går derfor bare til elever i 8.trinn og seniorer over 70 år.

2024 © Sjetne frivilligsentral