TV-aksjonen

Søndag 24. oktober 2021 arrangeres TV-aksjon. "Barn, ikke brud"

Aldersgruppe: For alle

OM TV-AKSJONEN

Den tredje søndagen i oktober arrangeres hvert år NRK TV-aksjonen. TV-aksjonen regnes som verdens største dugnad. Sjetne frivilligsentral har i alle år hatt områdeansvaret for Sjetnemarka og Okstad. Det betyr at det er vi som organiserer bøssebærere til 32 roder(innsamlingsområder i nærområdet vårt. 


Om TV-aksjonen 2021:

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid.  Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole, øker risikoen for at de utsettes for vold og overgrep. De mister retten til å bestemme over eget liv og kropp. Derfor skal årets TV-aksjon jobbe for å få slutt på barneekteskap.     

Får jenter muligheten til å gå på skole, bestemme over sin egen kropp og bli lyttet til i samfunnet, vil det føre til mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet.   

Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid og vie seg til livet.   

Som et ledd i å sikre dette, har NRKs innsamlingsråd som oppgave å følge opp midlene som blir samlet inn. Organisasjonen som mottar TV-aksjonen må også være godkjent av Innsamlingskontrollen. Les mer om årets TV-aksjon og hvordan du kan engasjere deg her.


Hva kan frivillige bidra med:

Sjetne Frivilligsentral organiserer bøsseaksjonen i Sjetnemarka og Okstad. Målet er at alle husstander skal få besøk den 24. oktober. Til det trenger vi minimum 32 bøssebærere.

Tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16.00-18.00 på selve innsamlingsdagen.

  • Er du under 18 år, må du gå i følge med en som er voksen.
  • Ønsker du å gå sammen med en venn, holder det at én av dere registrerer seg som bøssebærer.Bildegalleri fra TV-aksjonen 2018 i Sjetnemarka, Okstad og på Tiller

 

 


Neste TV-aksjonen

Dato Kl. Tittel Sted
Lør 22.10 16:00 TV-aksjon Sjetnemarka og Okstad
2022 © Sjetne frivilligsentral